Jak velký byt zvolit pro bydlení v Praze?

Jak velký byt zvolit pro bydlení v Praze?

Datum publikace článku: 10. 04. 2016

Pořizujete si nové bydlení v Praze a stále se nemůžete rozhodnout pro konkrétní dispozice? Bojíte se, že se budete v bytě těsnat, ale na druhou stranu nechcete platit za větší jednotku, než skutečně využijte? Přečtěte si následující tipy a udělejte si jasno!

Potřeby se v průběhu jednotlivých životních etap mění. Pro mladé lidi, kteří předpokládají založení rodiny, jsou vhodné byty 2+kk i byty 3+kk v Praze a větší. Pro starší lidi a studenty je vhodná ekonomičtější varianta bytů 1+1 nebo bytů 1+kk v Praze. Tyto skupiny nemají tak velké nároky na prostory a mohou úsporu za poplatky využít jinak.

Peníze hrají roli, ale myslete i na jiné věci

Volba velikosti bytu je především o finančních možnostech. Záleží však také na individuálních potřebách a přáních. Předně si proto ujasněte, co od nového bydlení v Praze očekáváte a položte si několik důležitých otázek. Například zda se vám do bytu vejdou všechny věci, zda s vámi bude domácnost sdílet domácí mazlíček, zda budete často pořádat společenské události pro větší počet lidí… Odpovědi na tyto a související otázky do značné míry ovlivní vaše rozhodnutí.

Je jasné, že bydlení v garsonce společně s dogou nebo jiným větším psem není to pravé ořechové. Navíc by se vám mohl hodit balkon, ze kterého může mazlíček sledovat dění v okolí. V souvislosti s většími oslavami také oceníte dostatek místa – deset lidí se bude v malém 1+kk těsnit jako sardinky v konzervě.

Jednopokojový byt párům nestačí

Podle statistik je největší zájem o byty 2+kk v Praze. Jedná se o byty větších rozměrů, kde jednu místnost tvoří obývací pokoj a druhou ložnici. Takové bydlení nabízí dostatek soukromí pro dva lidi a najde se v něm i dostatek místa pro menší dítě, které zatím nepotřebuje vlastní pokoj.


 

Reklama:

Nezapomeňte si do nového bytu pořídit erotické pomůcky od Erosstar.cz

<< Zobrazit všechny aktuality