Jak se bydlí v 1+kk v Praze

Jak se bydlí v 1+kk v Praze

Datum publikace článku: 09. 12. 2012

Menší byt už neseženete. Jedna místnost s kuchyňským koutem – zdá se, že je to i pro jednoho málo. Ale developeři myslí i na ty, kteří si chtějí dopřát nový byt v Praze ve dvou a zatím nemají na kontě miliony.

Na metrech čtverečních záleží

Nové byty 1+kk v Praze jsou často dispozičně řešeny tak, aby v nich mohlo vzniknout několik individuálních obytných zón. Pokud se plocha bytu pohybuje těsně nad dvaceti metry čtverečními, mnoho možností uspořádání není. Takový byt je opravdu vhodný spíše pro jednotlivce. Obvykle se ale plocha nových bytů 1+kk pohybuje kolem čtyřiceti metrů čtverečních - to velikostně odpovídá starším panelákovým bytům 2+kk.

1+kk v Praze pro dva

V posledních deseti letech se prosadil trend zvětšování velikosti místností a zmenšování jejich počtu. Začaly se tedy bourat příčky mezi kuchyní a obývákem a v nových bytech už je samozřejmostí, že jsou tyto dva prostory spojené v jeden. To vše vede k tomu, že bydlení je více o kontaktu s lidmi a komunikaci.

Ale i při bydlení ve dvou v bytě 1+kk můžete mít místo, kde najdete soukromí. Stačí vhodně umístěná tenká příčka nebo obýváková stěna, případně i obyčejný závěs. Na dispozice nových bytů 1+kk, které jsou aktuálně na prodej, se můžete podívat zde.

<< Zobrazit všechny aktuality