Pražané se z domů za Prahou stěhují do velkých bytů v Praze

Pražané se z domů za Prahou stěhují do velkých bytů v Praze

Datum publikace článku: 03. 05. 2014

V devadesátých letech si úspěšní podnikatelé a manažeři začali ve velkém kupovat domky za Prahou. Dojíždění za prací jim však pravděpodobně v posledních letech začíná vadit. Realitní společnosti pozorují zřetelný trend, kdy lidé prodávají domy za Prahou a kupují si místo nich nové byty v Praze.

Ze satelitního města do centra Prahy

Dům se zahradou v klidném prostředí má své výhody i nevýhody. Jednou z nevýhod je obvykle velká vzdálenost od pracoviště. Obyvatelé vesnic a satelitních městeček okolo Prahy jsou dnes často ochotni obětovat klid a rozlehlou zahradu výměnou za bydlení poblíž práce, školy i kultury.

Zájemci, kteří se stěhují z domu do bytu, však mají poněkud větší nároky na velikost a standard bytu. Nehledě na to, že čtyřčlenná rodina by se do bytu o dispozici 2+kk ani nevešla

Zájem je o byty 4+kk i větší

Prostorné a klidné bydlení v Praze není jen iluze. Developeři v rámci svých developerských projektů běžně nabízejí nové byty typu 4+kk, 4+1 nebo dokonce 5+kk o průměrné rozloze 100 metrů čtverečních. Milovníci luxusu si v centru Prahy mohou dokonce bez problému dopřát dvě koupelny, podzemní garáž, krb nebo terasu s vířivkou.

Zdroj: http://bydleni.idnes.cz/levne-byty-v-praze-0nd-/reality_bdp.aspx?c=A130130_151221_reality_bdp_web

<< Zobrazit všechny aktuality